Burgemeester Zoetermeer: Club Magnum half jaar langer dicht

Onderzoek bij Club Magnum in Zoetermeer
Onderzoek bij Club Magnum in Zoetermeer © Regio15
ZOETERMEER - Club Magnum in Zoetermeer blijft nog een half jaar extra dicht. Dat heeft burgemeester Charlie Aptroot maandag besloten. 'Dit gezien het feit dat de club in ruim een jaar tijd twee keer is beschoten en er tweemaal een handgranaat is aangetroffen', aldus Aptroot.
De nachtclub werd anderhalve week geleden opnieuw beschoten. De burgemeester zei toen al dat hij de zaak het liefst 'voor de eeuwigheid' zou sluiten. Hij sloot Club Magnum toen al voor twee weken. Die sluiting eindigt komende vrijdag, waarna de volgende zes maanden ingaan.
Restaurant El Sultana, dat boven Club Magnum zit, moest na de schietpartij ook twee weken dicht. Maar van Aptroot hoeft die zaak niet langer dicht te blijven. 'De aanslag lijkt niet gericht op dit horecabedrijf', zegt hij. 'Bovendien heeft El Sultana, voor zover mij bekend, het veiligheidsplan altijd nageleefd.'

Tweede keer

Het is de tweede keer dat Club Magnum voor een half jaar wordt gesloten. Ook in december vorig jaar nam de burgemeester dat besluit, nadat er in november een handgranaat was gevonden en twee maanden eerder schoten waren gelost. Begin juni kon de nachtclub weer open.