Ruim tien tips over overval tuincentrum Noordwijk

Politie bij het overvallen tuincentrum TuineXtra
Politie nog altijd massaal aanwezig © Liza Janson
NOORDWIJK - De politie heeft ruim tien tips gekregen over de overval op tuincentrum TuineXtra in Noordwijk. De opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht toonden vorige week beelden van de verdachte die nog wordt gezocht. De tips gaan onder andere over de scooter waarop hij is gevlucht, maar er is ook een mogelijke naam van de verdachte genoemd.
Het tuincentrum aan de Van Berckelweg in Noordwijk is op donderdag 11 juli vlak voor openingstijd overvallen. Een aantal personeelsleden werden los van elkaar verrast door de twee overvallers. Ze werden bedreigd met een wapen en hun handen werden vastgebonden. Eén van de medewerkers ging de confrontatie aan en wist een overvaller te overmeesteren en vast te houden tot de politie hem arresteerde.
De andere dader sloeg op de vlucht. Na een zoektocht werd een man aangehouden, maar hij bleek niets met de overval te maken te hebben. De man die nog wordt gezocht stapte op een rode scooter en reed daarmee via Noordwijkerhout in de richting van Sassenheim. Onderweg is hij door meerdere camera’s gefilmd. De recherche is aan de slag met de binnengekomen tips.