Anderhalf uur lang grote problemen op A12 naar Den Haag na ongeluk

Foto vanuit de file op de A12 I
Foto vanuit de file op de A12 I © Omroep West
BODEGRAVEN - Verkeer op de A12 van Utrecht naar Den Haag moest woensdagochtend rekening houden met grote problemen. Na een ongeluk bij Bodegraven werden drie rijstroken afgesloten.
Het ongeluk gebeurde rond 5.45 uur. Door de afsluiting van de rijstroken stond er rond 6.30 uur een kilometerslange file. De file begon bij De Meern. Vlak na 6.30 uur werd een van de afgesloten rijstroken vrijgegeven, maar ANWB-woordvoerder Dennis Mooij waarschuwde desondanks voor meer dan anderhalf uur vertraging.
Verkeer richting Den Haag kreeg daarom het advies via Den Bosch, Gorinchem en Rotterdam te rijden en de A2, A27 en de A15 te nemen. Rond 7.15 uur werd de A12 weer vrijgegeven. Dit is een kwartier eerder dan waar de ANWB eerder op rekende. 'De vertraging nam vanaf dat moment razendsnel af.'
A4

Er waren woensdagochtend ook problemen op de A4 naar Amsterdam. Bij Leidschendam werden twee rijstroken afgesloten na een ongeluk. Hier moest je rekening houden met twintig minuten vertraging vanaf Den Haag-Zuid, maar die problemen waren rond 7.10 uur grotendeels verleden tijd. Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.