Klimaatmars zorgt voor vertraging bij Haagse bussen en trams

DEN HAAG - Reizigers met het openbaar vervoer in het centrum van Den Haag moesten vrijdagmiddag rekening houden met flinke vertragingen. Door de klimaatmars was het voor de HTM bijna onmogelijk om bussen of trams door het centrum te laten rijden. Rond 18.30 was het openbaar vervoer weer op de rails.

'Het is een aaneenschakeling van mensen en er is geen doorkomen aan', gaf de woordvoerder tijdens de protestmars aan. Een trambestuurder van lijn 1 baalde van de situatie. 'We staan al even vast. Ik vind het zielig voor mijn klanten.'

De protestmars eindigde om 16.00 uur, waarna het openbaar vervoer weer opgestart kon worden. Het duurde uiteindelijk ruim twee uur voor alle vertraging weg was.

Radio West-tram

De uitzending van Studio Haagsche Bluf op Radio West komt zoals elke vrijdagmiddag uit de tram. Presentator Tjeerd Spoor rijdt vrijdagmiddag de route van tramlijn 9. Ondanks de demonstratie is het mogelijk om deze route te rijden. Helaas komt de uitzending deze week niet vanuit de bestickerde Radio West-tram, omdat die tram technische problemen heeft.

Deel dit artikel: