ADO loopt tegen flinke zeperd aan en zakt naar gevarenzone

Een teleurgestelde Tom Beugelsdijk druipt af
Een teleurgestelde Tom Beugelsdijk druipt af © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft op bezoek bij FC Emmen een verdiend pak slaag gekregen: 3-0. De thuisploeg was bijna heel de wedstrijd beter en vergat de eerste helft met een grotere voorsprong dan 1-0 te gaan rusten. De tweede helft probeerde ADO het nog wel, maar kwam het van een koude kermis thuis. ADO staat na acht speelrondes zestiende in de eredivisie.
FC Emmen was heer en meester in eigen huis de eerste helft. Dat de rust met slechts een 1-0 voorsprong werd gehaald, had alles te maken met het gebrek aan scherpte bij de aanvallers uit Drenthe. ADO kwam zelf tot slechts twee kleine kansjes.
John Goossens was uiteindelijk de enige speler die de goed keepende ADO-doelman Luuk Koopmans kon verschalken in het eerste bedrijf. De middenvelder tikte een bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Zo werd met het kleinste verschil de rust gehaald.

Speldenprikjes

ADO begon beter aan de tweede helft, dan het de eerste helft eindigde. De Haagse ploeg kreeg wat kansjes en Summerville was dichtbij een treffer tijdens één-op-één met doelman Dennis Telgenkamp. Heel curieus werd er op een fluit geblazen vanuit het publiek, waarna de jongeling inhield. Daarnaast waren er wat speldenprikjes van onder andere Dion Malone en Tom Beugelsdijk,
Emmen maakte een einde aan alle Haagse illusies na een mooie counter. Luciano Slagveer gaf strak voor op Michael de Leeuw en de spits tikte de 2-0 binnen. Die 2-0 achterstand werd niet veel later vergroot nadat Slagveer ook doel trof.

Zestiende

ADO kwam op een kopbal van Malone op de lat na niet meer voor het doel van Telgenkamp. Emmen won verdiend van de mannen van Fons Groenendijk. De twee ploegen wisselen van plaats. ADO staat nu zestiende in de eredivisie, Emmen een plekje hoger.

De nabeschouwing:

ADO-speler Thom Haye na verlies tegen FC Emmen: 'Een wanprestatie'
ADO Den Haag-trainer Fons GroenendijK: 'Deze nederlaag komt wel aan'
Lex Immers na nederlaag in Emmen: 'Terecht dat de supporters geëmotioneerd zijn'

Scoreverloop FC Emmen - ADO Den Haag: 3-0 (1-0)

• 1-0 Goossens (Eigen goal)
  • 2-0 De Leeuw
  • 3-0 Slagveer

Opstellingen

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker ('29 Görgülü)., Beste ('48 Burnet) ; Hiariej, Chacón; Slagveer, Peña, De Vos; De Leeuw
ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Beugelsdijk ('82 Bakker), Pinas, Meijers; Goossens ('79 Haye), Malone, Immers; Summerville, Kramer, Cibicki ('60 Hooi)
Gele kaarten: Bakker, Beste, Peña, Burnet (Emmen), Beugelsdijk, Meijers, Kramer, Malone (ADO Den Haag)
Scheidsrechter: Blank