IN BEELD: Walvissen en octopussen boven Scheveningen tijdens Vliegerfestival

DEN HAAG - Walvissen, octopussen en dolfijnen zweefden zaterdag boven het Scheveningse strand. Voor de 41ste keer wordt dit weekend Vliegerfestival Scheveningen gehouden.
Het festival bestaat sinds 1978. Organisator Dominique Scholtes kijkt er ieder jaar naar uit. Hij is zelf ook vliegeraar en begon zo rond zijn tiende met vliegeren. 'Ik ben er altijd al mee bezig geweest. In het begin met een stukje bamboe en papier, ik vond het grappig dat dat kon vliegen. Uiteindelijk is het doorgegroeid tot de grootste vliegers van de wereld', vertelt hij op Radio West.
© Richard Mulder
Wat er zo leuk aan zijn hobby? 'Je staat lekker op het strand in de wind', vertelt Scholtes. 'We hebben nu een heel zee-aquarium in de lucht: octopussen, walvissen, haaien... Ze vliegen heerlijk door de lucht, alsof ze zwemmen.'
© Richard Mulder

Zelf vliegers maken

Tijdens het festival zijn talloze vliegers te zien en kunnen bezoekers het vliegeren zelf uitproberen. Ook is er een veld voor kinderen waar ze vliegers kunnen maken. Zondag is de tweede dag van het festival dat begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
© Richard Mulder
© Richard Mulder
© Richard Mulder
© Alle Taaltjes
© Richard Mulder
© Richard Mulder
© Richard Mulder