Dierenactivisten gaan tijdens boerenprotest op Malieveld demonstreren voor dierenrechten

© ANP
DEN HAAG - Twee groepen dierenactivisten zullen dinsdagmiddag rond het Malieveld aanwezig zijn om actie te voeren voor betere dierenrechten. Op dat moment zullen duizenden boeren juist in Den Haag zijn om te demonstreren tegen het in hun ogen onterechte beeld van milieuvervuilers en dierenmishandelaars.
Direct Action Everywhere en Civilian Outreach willen dinsdagmiddag demonstreren tijdens het boerenprotest in Den Haag. Direct Action Everywhere maakt zich sterk voor een wet voor dierenrechten. Civilian Outreach wil de aanwezigheid van de boeren in de stad gebruiken om beelden uit de veehouderij en van slachthuizen te laten zien aan het winkelend publiek.
De betogingen van de dierenactivisten zullen dinsdag vanaf 13.00 uur plaatsvinden op de Laan van Reagan en Gorbatsjov. Dit is dicht bij het Malieveld, waar duizenden boze boeren zullen demonstreren. Deze boeren willen honderden tractoren op het grasveld van het Malieveld parkeren. Tot nu toe hebben de actievoerders toestemming gekregen om met vijf tractors naar de Haagse binnenstad te komen. De overige boeren zouden hun voertuig bij het Cars Jeans Stadion moeten parkeren. Ook hebben de boeren nog geen toestemming om met de tractoren over de snelweg naar Den Haag te komen.

Halvering veestapel

De boeren protesteren tegen de oproep van politieke partijen om de veestapel te halveren om de stikstofuitstoot aan te pakken. Daarnaast vinden de demonstranten dat ze in de media onterecht neer worden gezet als milieuvervuilers en dierenmishandelaars.