Eigenaar Club Magnum naar rechter vanwege sluiting

De politie doet onderzoek bij Club Magnum.
De politie doet onderzoek bij Clkub Magnum. © Regio15
ZOETERMEER - De eigenaar van Club Magnum in Zoetermeer stapt naar de rechter om de sluiting van zijn nachtclub aan te vechten. Dat bevestigt zijn advocaat. 'Mijn cliënt heeft niet genoeg geld om een sluiting van nog eens zes maanden te overleven. Het is logisch dat hij een voorlopige voorziening vraagt,' aldus Jesse Nagtegaal.
Burgemeester Aptroot van Zoetermeer besloot vorige week dat de nachtclub nog een half jaar langer dicht moet blijven. Eerder deze maand werd er op de dichte voordeur van de zaak geschoten. Volgens Aptroot had eigenaar Alper Bulduk de beveiliging niet op orde. Die bestrijdt dat en zegt dat hij zich aan alle afspraken met de gemeente heeft gehouden.
Bulduk liet eerder al weten dat hij vindt dat Aptroot zich laat misbruiken door 'criminelen die mijn zaak dicht willen hebben'. Het feit dat de gemeente voor de heropening van de zaak als voorwaarde heeft gesteld dat Club Magnum een exploitatievergunning aanvraagt, een eis die nieuw is, is volgens de advocaat een juridische truc om het Bulduk nog weer moeilijker te maken.

Handgranaat

Club Magnum is vorig jaar ook beschoten, en begin dit jaar werd er een handgranaat gevonden. Ook na die incidenten sloot burgemeester Aptroot de club.
Een woordvoerder van de burgemeester laat in een reactie weten dat de gemeente de uitspraak van de rechter afwacht en dat er tot die tijd geen verdere mededelingen over de zaak worden gedaan.