Drie mannen veroordeeld voor mishandeling op straat

Een zittingszaal in een rechtbank
Een zittingszaal in een rechtbank © Pieter Kuipers/Omroep West
DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft drie mannen veroordeeld tot 2,5 jaar cel wegens poging tot doodslag op een andere man. Het slachtoffer werd op 7 juni van dit jaar in elkaar geslagen en in zijn gezicht geschopt in het centrum van Den Haag. Ook twee andere mannen werden mishandeld door het drietal.
De mannen hadden ruzie met elkaar gekregen in de rookruimte van Club One aan de Amsterdamse Veerkade. De ruzie zette zich buiten op straat voort. Daar werd het slachtoffer geslagen. Hij ging er vandoor maar werd op de Wagenstraat tegen de grond gewerkt. Terwijl hij daar lag werd hij door de drie mannen verschillende keren in zijn gezicht geschopt.
De rechtbank ziet het gericht schoppen tegen het hoofd als poging tot doodslag. Het slachtoffer werd behandeld in het Westeinde-ziekenhuis. Hij liep vooral kneuzingen op. De daders moeten hem een schadevergoeding betalen van bijna 1300 euro. De andere mannen die door het agressieve drietal werden aangevallen kregen klappen en stompen. Omdat de mannen gezamenlijk los gingen op hun slachtoffers krijgen ze alle drie dezelfde straf.