Verdachte van straatroof meldt zich niet en is nu herkenbaar in beeld

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - De verdachte van een straatroof in Zoetermeer is herkenbaar in beeld, omdat hij zich niet bij de politie heeft gemeld. Ook is nog niet bekend wie hij is. Vorige week was hij onherkenbaar te zien in Team West en kreeg hij de kans om zich binnen een week te melden. De jongen wordt verdacht van het stelen van de portemonnee van een 18-jarige man.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte heeft zich na het (herkenbaar) tonen van de beelden bij de politie gemeld.
Het slachtoffer is op dinsdagavond 23 juli in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer, omdat hij een afspraak met iemand heeft. Hij zit op een bankje in de buurt van de Gerrit Achterbergrode, als hij wordt aangesproken door een groep jonge mannen. Ze vallen hem lastig en de 18-jarige jongen wil weglopen van de groep. Dat lukt niet: ze komen achter hem aan.
Bij de trap naar het perron van het Randstadrailstation Voorweg Hoog wordt hij omver geduwd. Hij staat weer op en probeert de trap naar het perron op te lopen, maar de jongens blijven hem lastigvallen en achtervolgen. Op dat moment grist één van hen de portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer. Hij loopt ermee naar beneden en verdwijnt uit beeld.

Aanhoudingen

Het is het slachtoffer gelukt om met de tram om weg te komen van zijn belagers. Pas later ontdekt hij dat zijn portemonnee gestolen is. De politie had al meerdere verdachten uit de groep aangehouden.