Rapport onderzoek vreugdevuur Scheveningen komt donderdag

De boulevard van Scheveningen tijdens de vonkenregen
De boulevard van Scheveningen tijdens de vonkenregen © Regio15
DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) komt donderdag naar buiten met de conclusies van het onderzoek naar het uit de hand gelopen Scheveningse vreugdevuur tijdens de jaarwisseling. De badplaats kreeg te maken met een vonkenregen die van een tientallen meters hoge vuurstapel op het strand kwam en de nodige schade aanrichtte.
De vonken veroorzaakten veel schade aan huizen, auto's en fietsen. In de nasleep van de gebeurtenissen bleek dat er bij de vreugdevuren het nodige mis is gegaan. Zo bleek dat de afspraak tussen de bouwers en de gemeente was dat de torens in Scheveningen en Duindorp maximaal 35 meter hoog en niet groter dan 15 bij 15 meter mochten zijn. Op de ochtend van 31 december was de stapel van Duindorp 41 meter en die van Scheveningen 38 meter hoog. Ook zouden er verboden brandversnellers zijn gebruikt.
Het rapport wordt om 10.00 uur gepresenteerd. De OvV deed onderzoek op verzoek van de Haagse burgemeester Pauline Krikke. De raad keek onder meer naar de voorbereiding van de vreugdevuren en naar de problemen die zijn ontstaan na het ontsteken ervan.

LEES OOK: ANALYSE: Vonkenregen bepaalt toekomst Haagse burgemeester Krikke