Verkeersdrukte in en rondom Den Haag vanwege vertrekkende boeren

DEN HAAG - De verkeerschaos was dinsdagmiddag opnieuw groot in Den Haag door vertrekkende boeren vanaf het Malieveld. Duizenden boeren verlieten in colonnes van trekkers de stad na het protest op het Malieveld. Zowel in de stad als op de snelwegen buiten Den Haag was het lange tijd druk.
De demonstranten zijn via de Utrechtsebaan (A12) de stad uitgeleid. Andere wegen zoals via de Koningstunnel en richting het Centraal Station werden afgegrendeld.
De A12 (Utrechtsebaan) is lange tijd afgesloten geweest omdat er honderden tractoren op de snelweg stonden. Veel van deze landbouwvoertuigen stonden daar onbeheerd.

Drukste ochtendspits

Op het Malieveld in Den Haag was een grote manifestatie van boze boeren. Duizenden demonstranten kwamen naar de hofstad, omdat er volgens hen een negatief beeld over ze wordt geschetst. Het massale protest, waar veel boeren met trekkers naar toe kwamen, zorgde dinsdagmorgen ook al voor een verkeersinfarct in de stad en op de snelwegen de drukste ochtendspits ooit. De A12 van het Prins Clausplein naar het Malieveld is lange tijd al afgesloten.
De boeren demonstreren tegen mogelijke gedwongen inkrimping van de veestapel en voor een duidelijker landbouwbeleid op de lange termijn. Ook vinden veel boeren dat media, politici en activisten ze in een kwaad daglicht stellen door ze dierenmishandelaars en milieuvervuilers te noemen. Landbouwminister Schouten sprak de boeren toe en vertelde hen dat ze niet hoeven te vrezen voor een halvering van de veestapel.