Pieter Verhoeve voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gouda

Pieter Verhoeve
Pieter Verhoeve © Gemeente Gouda
GOUDA - Pieter Verhoeve (38) is voorgedragen om de nieuwe burgemeester van Gouda te worden. Dat maakte de vertrouwenscommissie dinsdagavond bekend na een besloten vergadering van de gemeenteraad.
De vertrouwenscommissie selecteerde voor de raad twee kandidaten. In totaal solliciteerden negentien mannen en vier vrouwen om oud-burgemeester Milo Schoenmaker op te volgen. Hij trad in januari na ruim zes jaar af om bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te worden.
Verhoeve is momenteel nog burgemeester van Oudewater. Hij is geboren in Alblasserwaard en begon zijn politieke carrière in 2006 als burgerraadslid voor ChristenUnie/SGP in Dordrecht. In 2012 werd hij burgemeester van Oudewater.

'Kan Gouda verder brengen'

'De raad ziet in Verhoeve iemand die een communicatief, doortastend en verbindend burgemeester van Gouda kan zijn en die de gemeente Gouda verder kan brengen', vatte voorzitter van de vertrouwenscommissie Jan de Koning het oordeel van de gemeenteraad samen. 'Door zijn jarenlange ervaring heeft Verhoeve niet alleen veel bestuurlijke ervaring opgedaan, maar neemt hij eveneens een uitgebreid bestuurlijk netwerk mee.'
De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 13 november 2019.