Halve varkenskop door de ruit gegooid: 'Happy birthday bitch'

Een halve varkenskop werd door de ruit gegooid
Een halve varkenskop werd door de ruit gegooid © WOS
'S-GRAVENZANDE - Bij een gezin aan de Oranje Nassaustraat in 's-Gravenzande is dinsdag- op woensdagnacht een halve varkenskop door de voorruit gegooid. Ook lag er een steen in de woonkamer en vond de familie een verjaardagskaart op de deurmat met daarop 'happy birthday bitch' geschreven.
Rond middernacht hoorde de vrouw des huizes een vreemd geluid, maar kon dat niet plaatsen. Toen zij rond 3.45 uur toch naar beneden ging, ontdekte ze dat de ruit was ingegooid. 'Mijn moeder zag dat er wat op de grond lag, maar dacht dat het een plastic tas was', vertelt Djade Muit, de 18-jarige dochter van het gezin, aan mediapartner WOS. 'Het bleek toen een halve varkenskop te zijn.'
De verjaardagskaart op de deurmat is waarschijnlijk bedoeld voor Djade, die dinsdag jarig was. Zij denkt dat haar ex-vriendje achter de actie zit en durft nu niet meer alleen over straat. 'Als je dit kan doen, wat zijn dan je volgende stappen?', vraagt Djade zich af.

Aangifte

De politie is langs geweest bij het gezin en de ruit is tijdelijk gerepareerd. Vrijdagochtend heeft de familie een afspraak op het bureau om aangifte te doen. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gehoord of gezien.