Musical over Willem van Oranje in Delft: 'Uniek verhaal over icoon'

Standbeeld van Willem van Oranje
Standbeeld van Willem van Oranje © ANP
DELFT - Rick Engelkes gaat een musical maken over het leven van Willem van Oranje. En waar beter kan dit dan in Delft, de stad waar onze 'Vader des Vaderlands' in 1584 werd vermoord. Speciaal voor deze musical zal er op Delft Campus Zuid een tijdelijk theater worden gebouwd. Op 7 maart 2021 gaat Willem van Oranje in première.
'We willen het verhaal van een van de belangrijkste figuren uit onze geschiedenis op zo'n eigentijdse, spectaculaire manier verbeelden dat het je inspireert en energie geeft', legt Engelkes uit. De producent wil al sinds 2014 deze musical maken. Het moet een voorstelling worden 'die je meeneemt naar de tijd waarin iets heel belangrijks in beweging werd gezet: een strijd voor vrijheid van geloof, onafhankelijkheid en tolerantie. Thema's die vandaag de dag nog steeds actueel zijn.'
Het script voor de musical wordt geschreven door theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte. Het is nog niet bekend wie er allemaal mee gaan doen in de nieuwe musical.

Delfs icoon

Wethouder Bas Vollebregt is trots op de komst van de musical. 'Het is uniek dat zijn verhaal, het verhaal van een Delfts icoon, hier wordt verteld. Ik verwacht dat de musical veel mensen naar de prinsenstad zal brengen.' De kaartverkoop voor Willem van Oranje zal in maart 2020 beginnen. Met de bouw van het tijdelijke theater wordt in mei van dat jaar begonnen.