Boswachter Jenny van Leeuwen plotseling overleden

Boswachter Jenny van Leeuwen
Boswachter Jenny van Leeuwen © Omroep West
DEN HAAG - Boswachter Jenny van Leeuwen is donderdag plotseling overleden. Dat heeft Staatsbosbeheer vrijdag bekendgemaakt. Van Leeuwen werkte sinds 2008 bij deze organisatie. Voor Omroep West was ze iemand die we graag om haar mening of expertise vroegen als het over de natuur ging.
Het werkgebied van Van Leeuwen bestreek onder meer het Haagse bos en omstreken, en gebieden in Alphen aan den Rijn en Leiden. Daarnaast deelde ze haar kennis van en liefde voor de natuur graag met mensen, en dan met name kinderen. In een artikel over overlast door vliegende mieren draaide Van Leeuwen onze vraag over hoe dit tegen te gaan om: 'Ik zou mensen willen aanraden om ervan te genieten.' Ook bij andere onderwerpen stond ze altijd klaar om uitleg te geven.
Staatsbosbeheer zegt in de verklaring mee te leven met haar naasten; haar vriend, ouders en haar familie, maar ook met haar directe collega’s. Omroep West sluit zich hier graag bij aan. Het is niet bekendgemaakt waaraan Van Leeuwen is overleden.
In 2018 ging Staatsbosbeheer op zoek naar kinderen tussen 7 en 11 jaar oud, die voor een dag wilden ervaren hoe het is om boswachter te zijn. Jenny van Leeuwen leidde ons voor een item hierover met veel passie rond door het Haagse Bos.