Steekincident en mishandeling tijdens Leidens ontzet: politie zoekt getuigen

DEN HAAG - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er rond de festiviteiten van Leidens Ontzet een steekpartij en een mishandeling plaatsgevonden. Hierbij raakten twee personen gewond. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 02.30 uur liep een 23-jarige Leidenaar met drie vrienden op de Oude Singel in Leiden in de richting van de Haarlemmerstraat toen er een woordenwisseling ontstond met een groep van acht mannen. Dit mondde uit in een vechtpartij waarbij de 23-jarige Leidenaar werd neergestoken door een van de acht mannen. Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor.

Alle acht mannen hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Een van de mannen had een hoofdband om zijn hoofd en een andere man droeg een muts met daarover een capuchon.

Mishandeling ’t Gangetje

Een 20-jarige Delftenaar liep rond 23.30 uur samen met zijn vriendin op ’t Gangetje in Leiden toen zij werden aangesproken door een groep mannen. Hierop ontstond een woordenwisseling, waarna de 20-jarige Delftenaar enkele rake klappen kreeg van de mannen. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis. Later in de nacht de politie een 27-jarige Leidenaar aan als verdachte.

In totaal hield de politie de twee nachten rond Leidens Ontzet 23 personen aan. In de eerste nacht werden elf personen aangehouden voor onder meer een mishandeling, een vechtpartij en alcoholmisbruik. In de tweede nacht verrichtte de politie twaalf aanhoudingen, voornamelijk voor alcoholmisbruik.

Deel dit artikel: