Voormalig VVD-voorzitter Henry Keizer overleden

Henry Keizer
Henry Keizer © ANP
DEN HAAG - Voormalig voorzitter van de VVD Henry Keizer is na een kort ziekbed overleden in Den Haag. Dat meldt zijn familie. Zijn overlijden komt geheel onverwacht. Keizer was 58 jaar.
Henry Keizer werd in 2014 voorzitter van de landelijke VVD, hij was toen voorzitter van de Haagse VVD. In 2017 legde hij de functie neer nadat hij in opspraak kwam over de overname van het Haagse uitvaart bedrijf De Facultatieve.
Hij zou dat bedrijf voor een appel en een ei hebben overgenomen, maar zat zelf - zeggen journalisten van onderzoekssite Follow The Money - aan beide zijden van de onderhandelingstafel. Keizer zelf heeft altijd ontkend. Toch liep er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Opsporingsdiensten hadden voor 20 miljoen beslag gelegd, onder meer op zijn woning in Den Haag.

'Grote verslagenheid'

De VVD laat weten 'met grote verslagenheid kennis te hebben genomen van het plotselinge overlijden van onze oud-voorzitter'. Ook lokale VVD-ers zijn geschokt. Waaronder de Haagse wethouder Boudewijn Revis. Op twitter zegt hij dat zijn dierbare vriend is overleden.
Ook VVD-gedeputeerde Floor Vermeulen werd verrast door het nieuws van het overlijden van Keizer.
VVD-voorzitter Christianne van der Wal: 'Henry heeft als voorzitter van de VVD veel voor de partij betekend. Hij heeft de partij moderner gemaakt en een grote stap verder gebracht.' Premier Mark Rutte zegt een goede vriend te hebben verloren. 'Wij zullen hem herinneren als een energieke man die altijd voor iedereen een vriendelijk woord had. Waar je ontzettend mee kon lachen en die altijd klaar stond voor advies of hulp.'