Agent slaat dronken man in Zoetermeer

© Pieter Kuipers, Omroep West
ZOETERMEER - Een 26-jarige man is zondagochtend gewond geraakt bij zijn aanhouding in Zoetermeer. De man probeerde het oortje van de portofoon uit het oor van een agent te trekken en wilde daarna de agent in zijn gezicht te slaan. De agent reageerde door de man een klap in zijn gezicht te geven. De man is naar het ziekenhuis gebracht.
Het incident vond rond 5.00 uur plaats op het Stadhuisplein. De 26-jarige Zoetermeerder kwam daar een horecagelegenheid uitlopen en leek volgens de politie zwaar onder invloed van alcohol. Hij moest door vrienden ondersteund worden bij het lopen, maar viel uiteindelijk toch. Toen hij vervolgens wankelend weg wilde lopen, spraken twee agenten hem aan met de boodschap dat het tijd was om naar huis te gaan. Hierop probeerde de man het oortje bij de agent uit zijn oor te trekken. Ook probeerde hij hem te slaan.
De agent wist de klap te ontwijken en sloeg de dronken man in het gezicht, waardoor hij weer op de grond viel. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Een ambulance heeft de stapper vervolgens naar het ziekenhuis gebracht omdat - zoals een woordvoerder het zegt - het duidelijk was dat de man medische aandacht behoefde. De politie heeft het toegepaste geweld van de agent gemeld bij de leiding. Die gaat beoordelen of het geweld van de agent gepast is.
Een woordvoerder kan niet zeggen hoe het nu met de man is, maar zegt dat hij nog wel in het ziekenhuis ligt.
LEES OOK: Politierechter: 'Van uitgaansgeweld wordt niemand blij'