Tweede verdachte (18) aangehouden na schietincident in Zoetermeer

Zwaar bewapende agenten werden opgeroepen na de schietpartij
Zwaar bewapende agenten werden opgeroepen na de schietpartij © Regio15
ZOETERMEER - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor een schietincident zaterdagmiddag in Zoetermeer. Het gaat om een 18-jarige man uit Den Haag. De politie kreeg meerdere meldingen dat er mogelijk geschoten werd in de omgeving van de Muzieklaan. Na een zoekactie in de omgeving kwamen agenten uit bij een woning met een vernielde ruit aan de Gershwinrode.
Een 19-jarige man die in de woning was, werd al door het arrestatieteam opgepakt. Volgens getuigen waren na het schietincident enkele mannen weggerend en in een auto gestapt. Deze auto werd even later in de omgeving gezien. De 18-jarige bestuurder van de auto werd op de Boekweitkamp in Den Haag aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen. De betrokkenheid bij het schietincident van zowel de 18-jarige man uit Den Haag als de 19-jarige man uit Zoetermeer wordt door de recherche verder onderzocht.
Bij het schietincident zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de oorzaak van het incident en roept getuigen op zich te melden.