Wethouder Boudewijn Revis neemt taken Krikke tijdelijk waar

Boudewijn Revis (rechts) met de commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit (l).
Boudewijn Revis (rechts) met de commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit (l). © ANP
DEN HAAG - Wethouder Boudewijn Revis (VVD) neemt voorlopig de taken over van de opgestapte Haagse burgemeester Pauline Krikke. Dat is de uitkomst van de ingelaste collegevergadering zondagavond. Krikke (VVD) maakte zondag via haar Instagramaccount bekend dat ze haar ontslag heeft ingediend.
'Den Haag heeft het zwaar', zegt Revis na afloop van de vergadering tegen de verzamelde pers. 'De afgelopen dagen zijn er veel dingen gebeurd die niet goed zijn voor de stad.'
Boudwijn Revis na afloop van de collegevergadering
Boudwijn Revis na afloop van de collegevergadering © Richard Mulder
De 45-jarige Revis is wethouder Stadsontwikkeling, Wonen en Scheveningen en tweede locoburgemeester. Richard de Mos van Hart voor Den Haag/Groep de Mos is weliswaar eerste locoburgemeester, maar hij trok zich vorige week tijdelijk terug als wethouder. Tegen hem is een justitieel onderzoek gaande omdat hij mogelijk bevriende ondernemers heeft geholpen met vergunningen in ruil voor donaties aan de partij.

'Tomeloze inzet'

Het stadsbestuur van Den Haag 'waardeert de tomeloze inzet die Pauline Krikke als burgemeester heeft getoond voor de mensen in de stad', aldus Revis.
Revis respecteert haar afweging, zei hij na het overleg tussen de commissaris van de koning en het Haagse stadsbestuur.