Dit is het honderdste Delfts blauwe KLM-huisje

Het honderdste KLM-huisje wordt gepresenteerd
Het honderdste KLM-huisje wordt gepresenteerd © Floris Heuer - KLM
DEN HAAG - De 100-jarige luchtvaartmaatschappij KLM heeft maandag haar honderdste Delfts blauwe huisje gepresenteerd. Het jubileumexemplaar toont paleis Huis Ten Bosch, het woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin in Den Haag. De onthulling viel samen met de presentatie van een boek over de jarige KLM.
Minister van Financiën Wopke Hoekstra kreeg in de KLM-hangar op Schiphol het eerste exemplaar van KLM’s president-directeur Pieter Elbers. Het eerste exemplaar van het jubileumboek werd uitgereikt aan voormalig KLM-preses Pieter Bouw. Ook Leo van Wijk en Peter Hartman, die voorheen aan het roer stonden van de vliegmaatschappij, kregen met de nodige egards een boek aangeboden.
Het bekende huisje met drank worden al sinds 1952 uitgedeeld aan klanten in de KLM-businessclass. De huisjes zijn replica's van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op of rondom KLM's verjaardag op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd.