Groep de Mos wil weer Haags college in

Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.
Arjen Dubbelaar. Raadslid voor Groep de Mos, gemeenteraad Den Haag © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil alsnog het college in. Dat heeft de lokale partij aan verkenner Tom de Bruijn laten weten. De Bruijn is bezig met een zoektocht naar een nieuwe meerderheidscoalitie, omdat het Haagse college vorige week viel. Aanleiding voor het uiteenvallen van de coalitie is het justitieonderzoek naar de Groep de Mos-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Zij worden verdacht van corruptie. De twee ontkennen de aantijgingen.
De Bruijn is op verzoek van VVD-wethouder en -partijleider Boudewijn Revis maandag op het Haagse stadhuis aan de slag gegaan als verkenner. Hij voert gesprekken met alle partijen en onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om een stabiel meerderheidscollege te vormen.
Die meerderheid viel uit elkaar nadat coalitiegenoten VVD, D66 en GroenLinks vorige week de samenwerking opzegden met Groep de Mos vanwege de corruptiezaak. De partijen zeggen dat er geen basis meer is om met de grootste partij van Den Haag verder te gaan. Groep de Mos reageerde gepikeerd en vindt dat de voormalige coalitiegenoten 'op de stoel van de rechter gaan zitten'.

Arjen Dubbelaar

In het gesprek met De Bruijn heeft fractievoorzitter Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag/Groep de Mos gezegd dat zijn partij verder wil in het college. 'Vandaag een goed gesprek gehad met Tom de Bruijn', twittert Dubbelaar. 'Aangegeven als grootste partij onze verantwoordelijkheid te blijven nemen en onderdeel van een nieuw college uit te willen maken. Alles in het belang voor onze stad.'
Morgen gaat De Bruijn verder met het voeren van gesprekken met partijen.