Chateau Meiland wint Gouden Televizier-Ring

NOORDWIJKERHOUT - Het televisieprogramma Chateau Meiland, de onverwachte kijkcijferhit van SBS6, heeft de Gouden Televizier-Ring in de wacht gesleept. De serie rond het Franse kasteel van de markante kasteelheer Martien uit Noordwijkerhout liet de programma's Beste Zangers en Expeditie Robinson achter zich. 'Wat gooooeeeedd', reageerde Martien Meiland na afloop.

De Televizier-Ring voor Chateau Meiland is pas de tweede voor SBS6. Zestien jaar geleden, in 2003, ging de prestigieuze publieksprijs voor het favoriete tv-programma naar Hart in Aktie. 'Jullie waren de enige', zei Meiland over SBS6. 'Niet NPO, RTL 4, want die vonden het allemaal niets. Maar SBS, die heeft er in geloofd. Wij hebben jullie uit het slijk getrokken. Ja! Want wij waren het enige kijkcijferkanon.'

In het programma Chateau Meiland wordt de verbouwing en exploitatie gevolgd van een kasteel in de Franse streek Limoges. De familie Meiland heeft daar een chambres d'hôtes van gemaakt. In de serie wordt het wel en wee van het gezin gevolgd en het is een daverend succes.

LEES OOK: Martien Meiland in Noordwijkerhout voor tonknuppelen: 'Hij blijft gewoon zijn ding doen'

Meer over dit onderwerp:
GOUDEN TELEVIZIER-RING GALA
Deel dit artikel: