Drie gewonden tijdens demonstratie Koerden in Den Haag

DEN HAAG - Ruim duizend Koerden en sympathisanten hebben zaterdagmiddag in Den Haag gedemonstreerd tegen de Turkse invasie van het noordoosten van Syriƫ. Bij de demonstratie zijn drie mensen gewond geraakt tijdens een opstootje.

Het opstootje vond plaats op het Malieveld ter hoogte van de Koningskade. Politiepaarden en -honden werden ingezet om een einde te maken aan het incident. Volgens een woordvoerder van de politie verliep de rest van de demonstratie rustig.

De organisatie was opgetogen over de grote opkomst en sprak zelfs van enkele duizenden demonstranten. Velen liepen met vlaggen en borden met teksten als ‘Stop de etnische zuivering in Noordoost-Syrië’ en ‘Erdogan wil jihadisten zone’. Tijdens de demonstratie was veel politie op de been.

De deelnemers aan de betoging verzamelden zich vanaf 14.00 uur op het Malieveld. Om 14.30 uur begonnen ze aan een rondje door de stad. De demonstranten passeerden de Turkse ambassade. Daar stond veel politie om volgens een woordvoerder alles 'ordentelijk te laten verlopen'. De demonstratie werd beëindigd op het Malieveld, waar toespraken werden gehouden.

Offensief tegen Koerden

Turkije begon woensdag een offensief tegen de Koerden die het grensgebied in Syrië controleren. Ankara beschouwt de Koerdische milities van de YPG in Syrië als verlengstuk van de PKK, die als terroristische beweging wordt gezien.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG MALIEVELD DEMONSTRATIE
Deel dit artikel: