Talenten ADO Den Haag winnen stadsderby van Quick; Westlandia lijdt nederlaag

DEN HAAG - Door een treffer van Killian van Mil in de 94ste minuut heeft Jong ADO Den Haag met 2-1 van stadgenoot Quick gewonnen. 'De Haantjes' blijven door het verlies laatste in de derde divisie zondag. Het beloftenteam van ADO is terug te vinden op de achtste plaats.
Beide ploegen ontliepen elkaar nauwelijks in de eerste helft en creëerden allebei enkele kansjes. ADO-aanvoerder Niels van Wetten zette met een fraaie vrije trap de groen-gele ploeg na een halfuur voetballen op voorsprong. Het doelpunt van de middenvelder was ook het enige in de eerste helft.
Vijf minuten voor tijd leek Rachid Bouyaouzan Quick een punt te bezorgen toen hij de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Van Mil zorgde er echter voor dat er geen puntendeling kwam. De invaller schoot de 2-1 binnen op aangeven van Dehninio Muringen. Het doelpunt van Van Mil zorgde voor de winst in de enige Haagse derby die dit seizoen in de derde divisie zondag wordt gespeeld.

Met lege handen

Blij waren ze vorige week bij Westlandia, toen de eerste overwinning van het seizoen geboekt werd. Zondag was de stemming weer minder euforisch toen de Naaldwijkers met 3-1 onderuit gingen bij OFC. Al in het eerste bedrijf kreeg de Westlandse ploeg van Marcel Koning twee doelpunten tegen.
Pas halverwege de tweede helft kreeg Westlandia wat grip op het duel. Het resulteerde in de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd schoot Vince van der Knaap de 2-1 binnen. Steve van Kesteren was daarna ook dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte op aangeven van Melvin Vissers naast. Omdat Westlandia alles of niets speelde werden de ruimtes achterin groter. De 3-1 van OFC was het gevolg.

Scoreverloop Jong ADO Den Haag - Quick: 2-1 (1-0)

• 1-0 Van Wetten
  • 1-1 Bouyaouzan