Vooralsnog geen onderzoek OvV naar hefbrug in Boskoop

Werkzaamheden bij de hefbrug van Boskoop.
Werkzaamheden bij de hefbrug van Boskoop. © Studio Alphen
BOSKOOP - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) doet vooralsnog geen onderzoek naar de problemen met de hefbrug in Boskoop. 'Wij doen eigenlijk alleen onderzoek als er echt iets gebeurd is. Maar het kan zijn dat er alsnog zaken voorvallen, waardoor wij toch beslissen een onderzoek te starten', aldus een woordvoerder.
Dat meldt mediapartner Studio Alphen. Afgelopen donderdagmiddag werd de brug per direct gesloten, na een onderzoek naar roestvorming. Het ingenieursbureau kon toen niet uitsluiten dat de brug zou instorten als de brug zou worden bediend of betreden.
Tijdens dat onderzoek werd duidelijk dat een aantal versterkingsmaatregelen niet zijn genomen bij het aanleggen van de voetpaden aan het begin van de jaren negentig, terwijl dat bij de hefbrug in Waddinxveen wel is gebeurd. De provincie Zuid-Holland heeft daarvan een melding gemaakt bij de OvV. Zij lieten maandag weten vooralsnog geen onderzoek te starten.

Tijdelijke pontonbrug

Sinds vrijdagavond is een tijdelijke pontonbrug opengesteld waar voetgangers en fietsers gebruik van kunnen maken. Automobilisten moeten voorlopig omrijden via Waddinxveen of Alphen aan den Rijn.