Komend weekend A44 richting Den Haag en N44 in beide richtingen dicht

© John van der Tol
DEN HAAG - Wie komend weekend van Amsterdam naar Den Haag/Leiden wil, kan geen gebruik maken van de A44 en de N44. Daar vinden onderhoudswerkzaamheden plaats. Rijkswaterstaat vervangt het asfalt en diverse voegovergangen. Daarnaast worden detectielussen en vangrails vernieuwd en worden betonreparaties verricht bij verschillende viaducten.
De werkzaamheden vinden plaats op het gehele traject van A44 vanaf knooppunt Burgerveen naar Leiden. De gehele rijstrook wordt daar afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de snelwegen A4 en A12.
De werkzaamheden op de autoweg N44 vinden plaats tussen de afrit Leiden-Zuid en het kruispunt met de autoweg N14 bij Den Haag. Daar worden alle rijstroken in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers worden ook daar omgeleid via de A12 en de A4.

Extra reistijd

Het Total-tankstation aan de A44 bij Sassenheim is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar, evenals het Shell-tankstation aan de N44 ter hoogte van Wassenaar.
Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met een extra reistijd van tien tot dertig minuten. Als het weer tegenvalt, kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar begin of half november.
Op de A44 en de N44 vinden onderhoudswerkzaamheden plaats.
Op de A44 en de N44 vinden onderhoudswerkzaamheden plaats.