Kinderopvang 't Molentje per direct gesloten: 'Situatie voor de kinderen onveilig'

Foto ter illustratie: ANP
Foto ter illustratie: ANP
WATERINGEN - Kinderopvang 't Molentje in Wateringen is begin deze maand per direct gesloten, dat schrijft mediapartner WOS. Maar wat er precies speelt is voor de buitenwereld onduidelijk. Ouders hebben een brief ontvangen waarin staat dat de situatie op de crèche voor de kinderen niet langer veilig is. De directeur van het kinderdagverblijf wil niets zeggen.
De gemeente Westland bevestigt dat de GGD bezig is met een onderzoek naar de situatie op de opvang. 'Daaruit moet blijken wat er precies aan de hand is', aldus een woordvoerder van de gemeente tegen WOS. De GGD stelt desgevraagd nog niets over de inhoud te kunnen zeggen.
Zo zouden acht leidsters in korte tijd aangekondigd hebben de opvang te verlaten. Een oud-leidster zegt op Facebook dat dit klopt, maar wil er verder niks over kwijt. De precieze reden voor hun vertrek blijft gissen.
Kinderopvang 't Molentje
Kinderopvang 't Molentje © Dennis van Schie

Boerderij

Kinderopvangcentra in de directe omgeving geven aan dat zij de afgelopen tijd veel kinderen van ’t Molentje hebben 'overgenomen'. Maar ook zij weten niet precies wat er aan de hand is.
't Molentje zat gevestigd in de ene helft van de karakteristieke boerderij Nieuw Zuiderveld op de rand van Wateringen. De andere helft van de boerderij wordt gebruikt door de Zorgtuinderij van Pieter van Foreest, waar vooral ouderen gebruik van maken. Jong en oud onder één dak in een huiselijke sfeer, was het concept.

Geen kinderen meer

Ook Pieter van Foreest is verbaasd over het plotselinge vertrek van 't Molentje. 'Van de ene op de andere dag kwamen er geen kinderen meer', aldus een medewerker. Wat er met het leegstaande deel van de boerderij gaat gebeuren is nog onbekend.