VIDEO: Legervoertuigen gaan aan de kant om boeren er langs te laten op A12

De A12 is bij Nootdorp afgesloten
De A12 is bij Nootdorp afgesloten © ANP
NOOTDORP - Legervoertuigen die de A12 bij Nootdorp blokkeerden voor het boerenprotest, zijn aan de kant gegaan om boeren er door te laten. De boeren die op weg waren naar de Koekamp werden in eerste instantie bij Nootdorp de snelweg afgeleid richting het Cars Jeans Stadion. De boeren zijn niet door de barricade gebroken, wat de politie in eerste instantie meldde.
Op video die Omroep West maakte is te zien dat boeren inderdaad eerst van de A12 worden weggeleid naar het ADO-stadion. Daarna is te zien dat de legervoertuigen aan de kant gaan om de trekkers er door te laten. De legervoertuigen parkeren vervolgens op de vluchtstrook, militairen steken een duim op naar de boeren.
Leger maakt plaats voor boeren op de A12
De politie laat nu weten dat de barricade bij Nootdorp expres is opgeheven omdat het te gevaarlijk werd voor de medewerkers van de politie. Overal in de binnenstad van Den Haag staan legervoertuigen om ervoor te zorgen dat tractoren niet richting het Binnenhof gaan.

Drukte op de snelwegen

Op de A12 is het heel druk met tractoren die richting Den Haag willen om daar te demonstreren. Ook op de toegangswegen richting Den Haag, zoals de A4 en A44 staat het verkeer vast door grote aantallen tractoren. Voor de regio Den Haag geldt dan ook het advies de snelwegen rondom de stad te mijden, aldus Rijkswaterstaat.
Boeren die naar het Cars Jeans Stadion zijn geleid, zouden met pendelbussen naar de locatie van het protest worden gebracht. 'Het is belangrijk de aanwijzingen van de politie hierbij te volgen', zegt de gemeente Den Haag.