Tram- en busverkeer in Haagse binnenstad plat om boerenprotest

Boeren blokkeren onder meer trambanen
Boeren blokkeren onder meer trambanen © ANP
DEN HAAG - In het centrum van Den Haag kunnen geen trams en bussen meer rijden vanwege protesterende boeren. Dat meldt de HTM. 'Trams kunnen niet meer door het centrum en moeten keren bij Hollands Spoor', zegt een woordvoerder. Inmiddels zijn de problemen na het boerenprotest verholpen en rijden trams en bussen weer de gebruikelijke route.
De boeren hadden tijdens het protest verschillende trambanen geblokkeerd. Daardoor waren er tot laat in de avond problemen op de lijnen 1, 3, 4, 9, 15, 16 en 17. Volgens de HTM kunnen de tramlijnen 2 en 6 wel de normale route rijden.
Vanwege het boerenprotest waren er ook problemen op verschillende buslijnen. 'En het is inmiddels ook gaan regenen, dus dat betekent ook dat meer mensen gebruik maken van bus en tram', gaf een woordvoerder aan het einde van de middag aan.

Andere delen

Niet alleen de omgeving van het Malieveld loopt vast door de massaal toegestroomde boeren met tractoren, ook andere delen van het Haagse stadscentrum waren geblokkeerd. Inmiddels zijn die blokkades verdwenen. HTM waarschuwt wel al voor een nieuw boerenprotest op donderdagmorgen. Deze protesten kunnen opnieuw gevolgen hebben voor de dienstregeling in het Haagse stadscentrum. Sommige tram- en buslijnen zullen waarschijnlijk een andere route moeten rijden. Voor de meest actuele informatie verwijst de HTM naar haar website.