Boeren blijven slapen: 'We blijven hier net zo lang tot de regelgeving veranderd is'

Boeren protesteren in Den Haag.
Boeren protesteren in Den Haag. © Omroep West
DEN HAAG - 'We blijven hier net zo lang tot de regelgeving veranderd is. Dus dan gaan we een mooi nachtje uit. De slaapspullen liggen achterin', zegt een jonge boer uit Heerenveen woensdagmiddag op het Malieveld in Den Haag.
Boeren uit het hele land hebben woensdag geprotesteerd. Net als twee weken kwamen ze ook weer naar het Malieveld om te protesteren tegen mogelijke gedwongen inkrimping van de veestapel en voor een duidelijker landbouwbeleid op de lange termijn.
'Als er morgen nog niks veranderd is, dan blijf ik nog een nachtje. We staan wel best volgens mij. En anders nog een nachtje en nog een nachtje. Maar net hoe stug ze zijn', zegt de boer in zijn rode trekker.
Boer met caravan: 'We blijven net zo lang tot regels zijn veranderd!'

Ontbijtje

'De demonstraties leveren voor hen ongetwijfeld ongemak op en dat willen we enigszins verzachten', aldus voorman van Farmers Defence Force, Mark van den Oever, eerder deze week. De boeren willen donderdagochtend de Nederlandse burgers bedanken voor hun steun tijdens de protesten. Ze doen dit door een ontbijtje aan te bieden. De Friese boer is daarbij. 'Jazeker, dat is wel de bedoeling.'
Na het ontbijt is er een 'Tour de Boer', een sightseeingstocht op de trekker door Den Haag langs overheidsgebouwen. Van den Oever riep boeren op om papier mee te nemen en te dumpen bij de instanties 'die ons zoveel nutteloze papieren rompslomp bezorgen'. Daarna willen de boeren zich weer verzamelen op een nader te bepalen punt.