Boerencamping Malieveld blijft leeg, op een paar caravans na... en een piratenzender

Camping Koekamp.
Camping Koekamp. © Omroep West/Hans Otte
DEN HAAG - Een paar caravans, een handvol tractoren en een aanhanger met een piratenzender aan boord. Meer was er woensdagavond niet over van het boerenprotest op het Malieveld en de Koekamp in Den Haag. Het avondprogramma is geschrapt, het weer is zelfs de boeren te gortig.
De paar mensen die nog op het Malieveld rondlopen hebben een lange dag achter de rug, en zo te horen ook een paar bier achter de kiezen. 'De meesten hebben een bedrijf en moeten weer terug', aldus een van de boeren. Maar een enkeling heeft zijn caravan gestald op 'Boerencamping Koekamp'. 'Ik blijf hier tot het beleid is veranderd', zegt er een stoer. 'Den Haag heeft een hele mooie stadscamping', zegt burgemeester Remkes woensdag op Radio West. 'Daar mogen de boeren naartoe.'
Even verderop staat een tractor met een grote aanhanger, waarin het tl-licht op vol vermogen staat, net als de muziek. Het blijkt een piratenzender te zijn, Piraat FM, die op 90.1 FM blijkt uit te zenden. In de geïmproviseerde studio zitten tien jonge mannen en een vrouw aan een grote keukentafel, vol lege bierflessen. Het is een vrolijke boel, maar het is zeker geen feest. 'Het is hier een serieuze zaak, en de meest serieuzen blijven tot het eind.' 'Heeeeu!' klinkt het uit tien kelen. En ze zingen weer verder mee met de 'boer'nmuziek', zoals ze het zelf noemen.