Opnieuw legertrucks ingezet als wegafzetting bij boerenprotest

Militaire vrachtwagens woensdag op het Spui
Militaire vrachtwagens woensdag op het Spui © Ivar Lingen
DEN HAAG - Ook tijdens de tweede dag van het boerenprotest worden de legertrucks van Defensie ingezet om te zorgen dat boeren het Binnenhof niet kunnen bereiken. Enkele tientallen boeren hebben na de protestactie de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in Den Haag.
De boeren bieden na een overnachting op het Malieveld donderdagochtend een ontbijt aan aan de Hagenaars, 'om het ongemak, dat de demonstraties ongetwijfeld hebben opgeleverd, enigszins te verzachten'. In de stad is veel politie en ME op de been.
Tijdens het grote protest van woensdag werden ook al legertrucks ingezet als flexibele afzetting. De demonstratie verliep zonder grote incidenten, wel werden vier mensen aangehouden. Waarnemend burgemeester Johan Remkes was tevreden met het verloop van het protest.

Ook weer hinder OV

Het openbaar vervoer ondervond woensdag tijdens de demonstratie van de boeren grote problemen. Ook donderdag verwacht HTM last te hebben van het boerenprotest. De HTM laat weten dat op sommige tram- en buslijnen met een aangepast dienstregeling wordt gereden. De vervoerder verwijst voor de actuele planning naar haar website.