Stel jouw vraag aan Richard de Mos en Rachid Guernaoui bij Omroep West

Rachid Guernaoui (links) en Richard de Mos
Rachid Guernaoui (links) en Richard de Mos © Omroep West
DEN HAAG - Richard de Mos en Rachid Guernaoui zijn vrijdagavond te gast in het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf en jij kan met ze in gesprek. Wat wil jij weten van de twee voormalige wethouders van Hart voor Den Haag/Groep de Mos? Of wil je ze iets meegeven? Je kan bellen tijdens de uitzending tussen 18.00 uur en 19.00 uur of je vraag achterlaten op onze site.
De Mos en Guernaoui waren sinds de zomer van 2018 wethouder in Den Haag. Maar deze week namen ze ontslag. Aanleiding is het corruptieonderzoek dat het openbaar ministerie is gestart naar de twee. Justitie verdenkt ze van ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim. Het zou te maken hebben met nachtvergunningen voor horecabedrijven. Zelf zeggen De Mos en Guernaoui onschuldig te zijn.
Richard de Mos is niet van plan de politiek vaarwel te zeggen. Hij gaat terug de gemeenteraad in en wordt weer fractievoorzitter van de grootste partij in Den Haag. Groep de Mos-raadslid Damiën Zeller geeft zijn zetel op om plaats te maken voor De Mos. Op 7 november wordt Richard de Mos officieel geïnstalleerd.

Zwangerschapsverlof

Ook Guernaoui wil de raad weer in. Hij zal de plaats innemen van het eerste raadslid van Groep de Mos dat vertrekt. Waarschijnlijk is dat Nino Davituliani. Zij gaat binnenkort met zwangerschapsverlof en dat betekent dat Guernaoui tijdelijk haar zetel krijgt.
Laat hier je vraag achter en mogelijk wordt hij gesteld tijdens de uitzending.
De uitzending van Studio Haagsche Bluf is vrijdagavond 18 oktober tussen 18.00 uur en 19.00 uur op 89.4 Radio West. We zenden de uitzending ook uit op onze site, app en TV West.