Arna vecht tegen voedselverspilling: koelkastje gevuld met overgebleven eten uit restaurants

DEN HAAG - Dagelijks wordt er voedsel onnodig weggegooid, terwijl sommige mensen met moeite brood op de plank krijgen. Om daar iets tegen te doen vult de Haagse stichting Vers & Vrij in buurthuizen koelkastjes met overgebleven eten uit restaurants.

Inmiddels doen zo'n 22 restaurants mee met het initiatief. Arna van der Sloot bedacht het project met de koelkastjes. Daarvan staan er nu twaalf van in Den Haag. Ze wil graag uitbreiden: 'Mijn droombeeld is dat er minstens 25 koelkasten staan, maar het liefst meer', zegt ze tegen mediapartner Den Haag FM.

Ze zou het helemaal leuk vinden als ook andere gemeenten het plan oppakken, en dan het liefst in heel Nederland, of zelfs België. 'Er zijn zoveel ontwikkelingen in dit project en het lijkt mij briljant om daar mee aan de slag te kunnen gaan. Om tegen honger en tegen voedselverspilling te vechten.'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG VOEDSELVERSPILLING
Deel dit artikel: