Den Haag rondt schades vonkenregen nog dit jaar af

© Omroep West
DEN HAAG - De gemeente Den Haag rondt nog dit jaar alle schadegevallen na de vonkenregen op Scheveningen af. 'Dat gaan wij ruimhartig doen', zei waarnemend burgemeester Johan Remkes donderdagavond in de Haagse gemeenteraad naar aanleiding van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).
Het rapport van de OvV gaat over het uit de hand gelopen Scheveningse vreugdevuur tijdens de afgelopen jaarwisseling. De badplaats kreeg te maken met een vonkenregen die van een tientallen meters hoge vuurstapel op het strand kwam, forse materiële schade opleverde en enkele lichtgewonden.
Bij de gemeente zijn zo'n 250 schades gemeld, samen goed voor een schadebedrag van ongeveer 1 miljoen euro. Daarnaast worden nog regres-claims (het recht om kosten terug te vorderen die door toedoen van een derde partij moeten worden gemaakt) van verzekeraars verwacht. De gemeente begint vanaf vrijdag met de afhandeling van schades van bewoners op Scheveningen. Bij een positieve beoordeling volgt vergoeding op basis van de actuele waarde van het beschadigde of vernielde goed.

'Maatwerk geleverd'

De gemeente erkent op basis van de conclusies van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat zij aansprakelijk kan worden gehouden voor de schade die is ontstaan door de vonkenregen op Scheveningen. Ook de huisadvocaat van de gemeente heeft dit inmiddels bevestigd.
Gedupeerden van wie de situatie na de vonkenregen schrijnend was, zijn inmiddels al geholpen. 'In die gevallen hebben we maatwerk geleverd', aldus de burgemeester.
Lees alles over de vonkenregen op Scheveningen in ons dossier