NS plaatst watertappunten op stations in de regio

Het NS watertappunt op station Den Haag Hollands Spoor
Het NS watertappunt op station Den Haag Hollands Spoor © NS
REGIO - Reizigers in de regio Den Haag en Leiden kunnen binnenkort hun eigen flesje met gratis drinkwater vullen op NS Stations. Om dat te vieren hebben NS en Dunea vrijdag samen met de reizigers het eerste kraanwater getapt op station Den Haag Hollands Spoor. Het tappunt staat aan de voorkant van het station, aan het Stationsplein.
Niet alleen op Den Haag Hollands Spoor komt een watertappunt. Op veertien andere NS-stations in de regio kunnen reizigers binnenkort ook water tappen: Den Haag Centraal, Den Haag Laan van NOI, Den Haag Mariahoeve, Den Haag Moerwijk, Hillegom, Leiden Centraal, Leiden De Vink, Leiden Lammerschans, Nieuwerkerk aan den IJssel, Rijswijk, Sassenheim, Voorburg, Voorhout en Zoetermeer Oost. NS werkt hiervoor samen met Dunea.
'Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval', zegt NS-regiodirecteur Magdalena Piotrowska. 'En we merken dat onze reizigers het enorm waarderen.' Algemeen directeur Wim Drossaert van Dunea vult aan: 'Bij het maken van kraanwater wordt ook nog eens veel minder CO2 geproduceerd dan bij plastic flesjes. Dankzij de tappunten op stations kunnen reizigers in heel ons leveringsgebied nu genieten van lekker fris kraanwater. Een duurzaam product, dat past bij een gezonde leefstijl.'