Van corruptie verdachte Richard de Mos: 'Ik dacht: ik doe mezelf wat aan'

Richard de Mos.
Richard de Mos. © Omroep West
DEN HAAG - De Haagse oud-wethouder Richard de Mos dacht erover om uit het leven te stappen nadat bekend werd dat hij verdachte is in een corruptiezaak. Dat zei De Mos in een exclusief interview op Omroep West.
De Mos zei: 'Ik heb twee broers en ik heb een dochter. Je hoopt dat je kind trots op je is. Ik heb ook wel gedacht: ik doe mijzelf wat aan. Dat heb ik een aantal dagen gedacht. Ik heb zes jaar van mijn leven bloed, zweet en tranen gegeven om zo ver te komen. Dan ben je zo ver, en dan is het binnen een ochtend weg. Dan ben je even helemaal van slag. Dan gaat het door je hoofd heen.'
'Het was een spinsel. Ik heb een lieve vriendin, lieve broers, en heel veel steunbetuigingen gehad. Dan ga je weer verder. Nu is de Richard de Mos die wil vechten weer terug.'
De Mos: 'Ik dacht: ik doe mezelf wat aan'
De Mos en partijgenoot Rachid Guernaoui waren sinds de zomer van 2018 wethouder in Den Haag. Maar deze week namen ze ontslag. Aanleiding is het corruptieonderzoek dat het Openbaar Ministerie is gestart naar de twee. Justitie verdenkt ze van ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim. Het zou te maken hebben met nachtvergunningen voor horecabedrijven. Zelf zeggen De Mos en Guernaoui onschuldig te zijn.
Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 en 113.nl. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 beschikbaar.