Sterk slot zorgt voor overwinning ZZ Leiden

ZZ Leiden-basketballer Worthy de Jong
ZZ Leiden-basketballer Worthy de Jong © Orange Pictures
LEIDEN - ZZ Leiden heeft zaterdagavond met 93-70 gewonnen van Basketbal Academie Limburg uit Weert. Na driekwart wedstrijd stond het 62-59 in Leids voordeel. In het laatste kwart maakte de ploeg uit de Sleutelstad nog 21 punten.
Bij rust stond het 46-34 in Leids voordeel en leek de wedstrijd in kannen en kruiken. De ploeg uit Noord-Limburg kwam sterk terug in het derde kwart en zorgde voor een miniem verschil van drie punten. Rolf Franke, coach van ZZ Leiden-coach, zei na de wedstrijd dat een gebrek aan scherpte daaraan ten grondslag lag. Uiteindelijk stelden de Leidse basketballers in het laatste kwart orde op zaken.
De overwinning in de Vijf Meihal was een prima revanche na een bijzondere week. ZZ Leiden werd maandag door het bestuur van de Dutch Basketball League (DBL) bestraft met een reglementaire 20-0 nederlaag. De club trad vorige week zaterdag tegen Aris Leeuwarden aan met ongerechtigde spelers, waardoor DBL tot de maatregel kwam.