ADO verliest belangrijk duel van Zwolle en blijft in gevarenzone

ADO-aanvaller Summerville is sneller bij de bal dan zijn tegenstander van PEC Zwolle © Soccrates Images
DEN HAAG - Dankzij een 3-1 nederlaag op bezoek bij concurrent PEC Zwolle blijft ADO Den Haag zestiende in de eredivisie. ADO was het eerste half uur de betere ploeg, maar zag alleen Michiel Kramer scoren. Daarna was PEC Zwolle aan de beurt. De ploeg uit Overijssel maakte de kansen wel af en scoorde drie keer tegen de residentieclub.
Het eerste half uur was voor ADO Den Haag. De mannen van Fons Groenendijk dicteerden het spel en kwamen via een doelpunt van Michiel Kramer op voorsprong. De spits rondde na acht minuten een voorzet van Dion Malone af.
Daarna kon ADO de voorsprong uitbreidden. Onder andere Tom Beugelsdijk en wederom Kramer lieten kansen op de 0-2 liggen. Ook Crysencio Summerville liet zich gelden. De jonge vleugelaanvaller was een plaag voor de Zwolse verdediging en zette een paar keer zijn teamgenoten in een kansrijke positie.

Luuk Koopmans

Na een half uur spelen verloor de Haagse ploeg de controle over de wedstrijd en kwam PEC meer in de wedstrijd. Dit resulteerde in een doelpunt van Iliass Bel Hassani ongeveer tien minuten voor rust. Daarvoor moest ADO-keeper Luuk Koopmans al een paar keer handelend optreden. Het doelpunt van Zwolle was ook de score waarmee de kleedkamers werd opgezocht: 1-1.
Opvallende getuige van de wedstrijd waren de Chinese aandeelhouders van ADO Den Haag. Zowel Hui Wang, Felix Wu als Terry Wang van United Vansen waren aanwezig. Daarnaast zat ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO, Ad Melkert, op de tribune.

PEC Zwolle loopt weg

Na rust kabbelde het duel voort. Er waren voor beide ploegen kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werden PEC en ADO tot de 75ste minuut niet. In die 75ste minuut kwam PEC discutabel op voorsprong. Scheidsrechter Sedar Gözübüyük keurde in eerste instantie het doelpunt af vanwege buitenspel. Na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.
De problemen werden voor ADO nog groter toen Pelle Clemenet in de 87ste minuut de 3-1 binnenschoot. ADO blijft door de nederlaag op de zestiende plaats staan, maar ziet tegenstander en concurrent PEC Zwolle weglopen. Volgende week moet ADO Den Haag naar de nummer drie van de eredivisie: Vitesse.