Gewapende overval op geldloper in Haagse Albert Heijn

DEN HAAG - Drie gewapende mannen hebben maandagmorgen een geldloper in de Albert Heijn in het Haagse winkelcentrum De Stede overvallen. Meerdere verdachten gingen er vervolgens met een nog onbekende buit in een klaarstaande auto vandoor.
De vluchtauto werd korte tijd later aangetroffen aan de Zuidwoldestraat. De kentekenplaten die op de auto zaten, bleken vals te zijn. De auto is in beslag genomen. De politie vermoedt dat de verdachten zich al enkele dagen voor de overval ophielden in de buurt en hoopt dat dit iemand is opgevallen.
De politie onderzoekt de overval nog en kan nog niet veel zeggen over de toedracht. Er wordt ook onderzocht of er een verband is met een vergelijkbare overval in Honselersdijk. Daar vond op 9 september bij de plaatselijke Albert Heijn ook een gewapende overval plaats op een geldloper. De daders vluchtten daar met een auto, die enkele minuten later buiten het dorp in brand werd gestoken. De daders van die overval zijn nooit opgepakt. In Team West werden beelden van deze overval laten zien, die in Honselersdijk slechts 25 seconden in beslag nam.