Leraren gaan op 6 november staken, dit keer niet op het Malieveld

Eerder legde basisschoolpersoneel het werk ook al neer.
Eerder legde basisschoolpersoneel het werk ook al neer. © ANP
REGIO - Leraren uit het hele land gaan opnieuw staken. De staking op woensdag 6 november gaat door, meldt Algemene Onderwijsbond AOb. De bonden hadden de regering een ultimatum gesteld voor meer geld, maar dat is maandag verlopen.
De leraren gaan dit keer niet naar het Malieveld in Den Haag, zoals bij de vorige staking, maar ze laten zich vooral op social media horen. Wel zijn er regiobijeenkomsten in het land.
De onderwijsbonden riepen leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners in het primair en voortgezet onderwijs vorige maand al op om op 6 november te gaan staken. Ze willen 'een fatsoenlijk salaris, minder werkdruk en genoeg collega's' afdwingen.

Geen concrete toezeggingen

Vorige week was er nog een overleg met het kabinet. Daarna was het eigenlijk ook al de verwachting dat de staking niet meer zou worden afgewend. De ontmoeting tussen de onderwijssector en premier Mark Rutte en onderwijsminister Arie Slob verliep goed, maar leidde niet tot concrete toezeggingen. Meteen werd al gezegd dat de onderwijsstaking dus zou blijven staan.
Bonden en werkgevers PO-Raad en VO-raad vroegen het kabinet eerder dit jaar om 423,5 miljoen euro voor 2020, voor een 'noodpakket' voor het primair en voortgezet onderwijs.