VIDEO: Man slaapt in kast midden op weg in Den Haag

De man lag in een kast in de Oudemansstraat
De man lag in een kast in de Oudemansstraat © Still van Facebook
DEN HAAG - Een kast die de weg versperde in de Oudemansstraat in Den Haag bleek niet leeg te zijn. Er sliep namelijk iemand in. Een oplettende bewoner van de straat filmde het tafereel en deelde het op social media.
'De kast werd op straat aangeboden voor het grofvuil', vertelt Randy van Dongen die de opmerkelijke gebeurtenis filmde. 'Ik had hem al zien staan, maar ineens hoor ik een harde klap.' Hij ziet dat een man die over straat zwalkt de kast op de rijbaan heeft gegooid en in eerste instantie doorloopt. 'Na twintig meter te zijn doorgelopen, keert hij om en gaat hij terug naar de kast.' De vermoedelijk dronken man gaat tot Randy's grote verbazing in de kast liggen.
'Toen ben ik maar gaan filmen. De man dekte zich toe met de losse kastdeur.' Een automobilist kwam aanrijden en moest stoppen voor de witte kast die midden op de weg lag. De bestuurder stapt uit, loopt naar de kast en ziet iets. Vervolgens komen ook mensen vanaf de tramhalte aangelopen. 'Een omstander schopte tegen de kast en riep: joh, wakker worden!', aldus Randy. 'Maar hij reageerde nergens op.'

Man uit kast getild

De verbaasde omstanders schakelen de politie in. 'Die hebben de man uit de kast gehaald en aangehouden.' De kast is vervolgens weer op zijn oude plek teruggezet en later op de dag opgehaald. Wat er precies aan de hand was en waarom de man besloot om midden op straat in een kast te gaan slapen, kon de politie later op de dag nog niet zeggen. Het onderzoek is nog gaande. Mensen die reageren op de post op Facebook kunnen er in ieder geval hartelijk om lachen.
Ook de maker van het filmpje moet er achteraf nog hard om lachen. Hij stuurde het filmpje in de familie-app en zijn vader Joost besloot het filmpje op Facebook te zetten. 'Het filmpje ging viraal, hij is inmiddels ruim 40.000 keer bekeken. Dat maak je niet iedere dag mee.'