Jochem Myjer haalt met benefiet ton op voor stichting zieke dochter

LEIDEN - De Leidse cabaretier Jochem Myjer heeft dinsdagavond bijna een ton opgehaald met zijn optreden voor de strijd tegen narcolepsie. Dat vond plaats in het Luxor Theater in Rotterdam. Myjers dochter Limoni lijdt aan deze ziekte.

Tijdens de benefietvoorstelling werd exact 92.931,50 euro opgehaald voor het goede doel; stichting Wakkerwordenwakkerworden. 'Ik ben sprakeloos', laat Myjer weten. 'Dankjewel lief publiek!'

Daarnaast kwam er op de site Stichtingwakkerwordenwakkerworden.nl meer dan 11.000 euro aan donaties binnen. 'En het blijft maar doorgaan. Ik vind het zo hartverwarmend. Het ontroert mij zeer. Als ambassadeur van deze stichting maar zeker ook als vader van een dochter met narcolepsie. Ik wil graag iedereen via deze weg bedanken uit het diepst van mijn ziel.'

Haast onbedwingbare slaapaanvallen

Narcolepsie is een slaapstoornis. Wie hier last van heeft, is slaperig en heeft haast onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Ook wanneer patiënten voldoende nachtrust hebben gekregen, kunnen ze dagelijks last hebben van deze slaapaanvallen.

Myjers' dochter Limoni kwam dinsdagavond zelf ook nog even het podium op, samen met haar broer Melle om daar als verrassing nog even mee te dansen op het podium. 'Geen greintje angst op podium', stelde Myjer tevreden vast. 'Dus dat zit wel goed later!'Volgens de Nederlandse vereniging Narcolepsie lijden in Nederlands tussen de 6.000 en 8.000 mensen aan narcolepsie, maar slechts 1.000 patiënten hebben de diagnose gekregen. Omdat de ziekte relatief onbekend is bij artsen en vaak verward wordt met psychische aandoeningen, duurt het gemiddeld tien jaar voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Bij sommigen wordt de diagnose helemaal niet gesteld.

Meer over dit onderwerp:
JOCHEM MYJER LEIDEN
Deel dit artikel: