Voetballer VV Moordrecht geroyeerd na vechtpartij

MOORDRECHT - De voetballer van VV Moordrecht die afgelopen weekend een speler van Ammerstolse SV een dubbele kaakbreuk sloeg is door de club geroyeerd. Dat meldt interim-voorzitter Ton Redegeld aan Omroep West.

Tijdens de wedstrijd Moordrecht - Ammerstol ging het dit weekend compleet mis. Volgens getuigen ging een speler van VV Moordrecht plotseling 'compleet door het lint'. Michel Rozendaal, een speler van Ammerstolse SV, kreeg een flinke kopstoot. Toen zijn medespeler Thijs Schmidt tussenbeide probeerde te komen werd hij door de verdachte op zijn kaak geslagen.

Terwijl de wedstrijd werd gestaakt vluchtte de dader van het veld. Ambulancebroeders en politie waren snel bij de voetbalclub. Volgens de politie is de man dinsdag verhoord. Eerder die dag hebben zijn slachtoffers aangifte gedaan van mishandeling. Thijs Schmidt is zo hard geslagen dat hij zijn kaak op twee plekken heeft gebroken.

Geroyeerd

Volgens interim-voorzitter Ton Redegeld van VV Moordrecht was de club het snel eens over maatregelen. 'Kort na het incident zijn we in overleg gegaan. De beslissing was vrij snel genomen.' Ook laat Redegeld weten dat alle betrokkenen inmiddels over de beslissing zijn geïnformeerd.

Erwin den Hertog, bestuurslid van Ammerstolse SV, laat aan Omroep West weten het besluit van VV Moordrecht toe te juichen. Volgens hem is er geen sprake van kwaad bloed tussen de verenigingen. 'Wij spelen al jaren tegen VV Moordrecht. Het is nog nooit fout gegaan, behalve nu', aldus den Hertog. Volgens hem willen beide clubs samen verder om het incident te vergeten. Volgens de politie Den Haag is het onderzoek naar het incident nog in volle gang.

Meer over dit onderwerp:
AMMERSTOL VV MOORDRECHT VOETBAL GEBROKEN KAAK
Deel dit artikel: