ZZ Leiden geeft zege in Europa Cup uit handen

Taylor Persons eerder in actie tegen Zwolle.
Taylor Persons eerder in actie tegen Zwolle. © Orange Pictures
LEIDEN - Met nog twee seconden op de klok leek ZZ Leiden woensdagavond af te stevenen op een verrassing in de Europa Cup, maar Benfica wist in de zoemer nog een verlenging af te dwingen. Hierin was de Portugese thuisploeg met 103-99 nipt te sterk voor de basketballers van coach Rolf Franke. Het was voor ZZ Leiden de eerste wedstrijd van het Europese seizoen.
Tayler Persons dacht heel even dat hij de man-of-the-match zou worden voor ZZ Leiden. De Amerikaanse guard schoot met nog twee seconden te gaan een driepunter raak en bezorgde zijn ploeg hiermee een 88-86 voorsprong. Leiden was hierdoor in Lissabon dichtbij een verrassende overwinning, maar de thuisploeg nam een time-out en wist nog voor het einde van de wedstrijd gelijk te maken.
In de verlenging kon ZZ Leiden tot 97-97 bijblijven bij het favoriete Benfica, maar uiteindelijk deden vijf aanvallende rebounds van de Portugezen ZZ Leiden de das om. Benfica nam een voorsprong van zes punten, waarna Jarvis Williams de eindstand op 103-99 bepaalde. Mede omdat ZZ Leiden eerder in de wedstrijd een voorsprong van dertien punten had, liet de ploeg in Lissabon een gouden kans liggen om de FIBA Europe Cup met een zege te starten.

Inter Bratislava

ZZ Leiden speelt woensdag de tweede wedstrijd in de Europa Cup. Dan komt Inter Bratislava naar Leiden. De ploeg uit Slowakije won woensdagavond met miniem verschil (88-87) van PVSK-Veolia, de vierde ploeg in de poule van de Leidenaren.