OM eist zes jaar cel voor aanrijding na ruzie

De man reed het slachtoffer aan op de Prismastraat in Nootdorp
De man reed het slachtoffer aan op de Prismastraat in Nootdorp © Regio 15
NOOTDORP - Tegen een 42-jarige Hagenaar die na een ruzie iemand heeft aangereden is zes jaar cel geëist. Het Openbaar Ministerie vindt dat hij het slachtoffer opzettelijk aanreed. Het slachtoffer raakte zo zwaar gewond dat zijn been moest worden geamputeerd. De verdachte zegt dat hij bang was en handelde uit noodweer.
De twee mannen hadden eind juli ruzie in Nootdorp en hebben toen met elkaar gevochten. De verdachte was door het latere slachtoffer met een buis geslagen. De Hagenaar zei dat hij zo bang voor hem was dat hij in zijn auto stapte en hem aanreed.
Dat klopt niet, zegt de aanklaagster. Volgens haar was de ruzie al voorbij en was de ander al lopend vertrokken. De verdachte had niet achter hem aan hoeven rijden. Ook is de verdachte na de aanrijding nog uitgestapt om het slachtoffer te slaan. Daarna is hij op de vlucht geslagen.

Poging tot doodslag

Oplettende ooggetuigen wisten het kenteken van de auto door te geven aan de politie. Hierdoor kon de politie de Hagenaar aanhouden. Het Openbaar Ministerie gaat uit van poging tot doodslag en zegt dat de aanrijding was ingegeven door boosheid en vergelding. Naast de zes jaar cel eisen ze ook dat de verdachte vier jaar niet mag autorijden.
De uitspraak dient over twee weken.