Gaslek in Den Haag opgelost: 'Bewoners niet in gevaar geweest'

Bij bouwwerkzaamheden werd een gasleiding geraakt
Bij bouwwerkzaamheden werd een gasleiding geraakt © Regio15
DEN HAAG - De Juliana van Stolberglaan in Den Haag is vrijdag afgezet geweest vanwege een gaslek bij bouwwerkzaamheden. Bouwers waren bezig een bouwwand in de grond te slaan, toen een gasleiding werd geraakt. De herstelwerkzaamheden zijn rond 15.15 uur afgerond.
De brandweer en gasnetbeheerder Stedin waren aanwezig en verrichtten continu metingen. 'Er is geen gevaar geweest voor de omwonenden', benadrukt een woordvoerder van de brandweer. Uit de buurt kwamen klachten van een gaslucht. 'Er werd inderdaad een sterke gaslucht geroken worden door bewoners, maar er zijn geen gevaarlijke waardes gemeten.' Inmiddels is het gat gedicht en is de stanklucht verdwenen.
'Stedin is nog wel aanwezig om wat laatste dingen af te ronden', zegt de woordvoerder van de brandweer. Door de afzetting reden trams lange tijd niet door de Juliana van Stolberglaan. Inmiddels rijdt alles weer normaal, weet de woordvoerder.

Graven naar leidingen

Stedin heeft de leiding gerepareerd. 'Dat duurde lang omdat er gegraven moest worden', aldus de brandweer. 'De gasleiding moest op meerdere plekken afgesloten worden.' De brandweer heeft het gas ook neergeslagen met water.