Vampiers, heksen, zombies en monsters nemen Zoetermeer over

ZOETERMEER - Wie niet snel bang is, moest vrijdagavond in Zoetermeer zijn. Halloween, het engste feest van het jaar, werd daar uitbundig gevierd tijdens de Halloweenwalk. Honderden acteurs joegen de bezoekers de stuipen op het lijf.
Mummies, vampiers, heksen, zombies en monsters: ze kwamen allemaal voorbij in de Halloweenwalk. Het Stadshart was opgedeeld in zogenoemde 'scary zones'. Zo is er een gebied met clowns, aliens en filmsterren die zijn veranderd in monsters. De organisatie verwachtte duizenden bezoekers. Een gezin uit Zoetermeer is ook verkleed naar de optocht gekomen. 'Hier leven we het hele jaar naartoe. Wij zijn verkleed als die enge clown uit de film It', vertellen twee meisjes. 'Eng is het niet hoor. We houden van horror en van Halloween.'
Ons eigen monster Curt Fortin ging vrijdagmiddag al even langs en liet een aantal argeloze kinderen behoorlijk schrikken.
Curt jaagt kinderen de stuipen op het lijf

Demonstratie

Later op de avond demonstreerden een kleine groep christenen tegen het Halloween feest. De christenen vinden het een feest van de duivel.